CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

Yamaha

THE CHAMPION

Het Europese hoofdkantoor van Yamaha Motor Europe (YME) coördineert alle sales- en marketingactiviteiten voor de Europese markt. YME vermarkt o.a. motorfietsen, buitenboordmotoren, waterscooters en sneeuwscooters in 26 Europese landen. De Europese marketingdivisie verzorgt en coördineert alle marketing activiteiten voor de 3000 distributeurs en dealers.

 

 

 

 

THE CHALLENGE

 

 

 

Voor de consumenten website en voor de offline marketing materialen moet voortdurend nieuwe content in de vorm van beelden, productbeschrijvingen en video’s worden gemaakt. Bij deze processen zijn veel in- en externe medewerkers betrokken; marketing-, productmanagers, distributeurs, dealers, ontwerpbureaus, fotografen, copywriters en vertaalbureaus. Daarbij ondersteunt het Europese hoofdkantoor, YME, de distributeurs en dealers bij lokale marketing activiteiten.

 

 

 

THE WORKOUT

Graphit heeft op basis van een uitvoerige analyse van de processen een platform voor content orchestratie  geïmplementeerd op basis van WoodWing software.
Het WoodWing platform biedt een geïntegreerde beeldbank (DAM) en een publicatie planner met workflow (Publication Organiser) Waarmee content gepland, gecreëerd, geëditeerd en goedgekeurd kan worden. Het platform is geïntegreerd met het InRiver Pim systeem van Yamaha waarin de product content meertalig wordt gemanaged. De beelden worden in Elvis bewerkt en beheerd. Het pubicatie platform zorgt samen met InRiver PIM voor de ontsluiting van alle content naar alle on- en offline kanalen. Alle in- en externe deelnemers werken samen in één centrale workflow waarin met taken wordt gewerkt en iedereen inzicht heeft in de status van de verschillende taken.

Marketing verzorgt samen met product management de opmaak van 26 taalversies van de brochures en het POS materiaal. In Publication Organiser kunnen category managers producten en beelden, zonder tussenkomst van vormgevers, plaatsen op pagina templates. Dit gebeurt met behulp van een live koppeling met InRiver PIM. Met Adobe InDesign automation wordt deze informatie automatisch opgemaakt en worden previews getoond. Indien er wijzigingen in de layout nodig zijn worden deze via de workflow aangevraagd bij de vormgever. Deze voert de aanpassingen door zodat ze via de workflow door marketing kunnen worden bekeken en goedgekeurd. De brochures worden vervolgens via de workflow uitgezet naar de distributeurs die via de workflow opnieuw aanpassen kunnen maken, bijvoorbeeld voorgeselecteerde beelden kiezen. Uiteindelijk geeft het hoofdkantoor goedkeuring op de “gelokaliseerde brochures”. Waarna de bestanden drukklaar worden aangeleverd aan de drukker(s).

De workout bestond uit:

  • analyse
  • ontwerp
  • opstellen programma van eisen
  • pakketselectie
  • implementatie platform
  • beheer en onderhoud

THE RESULTS

Verkorte creatie-  en productiecycli

Multi-channel publicatie

Consistente merkuitstraling

Online samenwerken in workflow

Versnellen van de time to market

Besparing op DTP productiekosten

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Neem contact op met een van onze personal trainers voor een afspraak om eens te sparren

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Mariette van het Kaar

+31 6 2111 09 69

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64