CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

blog

WoodWing Enterprise Aurora – Een sprong vooruit in Multichannel publiceren!

WoodWing Enterprise Aurora – Een sprong vooruit in Multichannel publiceren!

Ronald Leusink, on Februari 20, 2018

De Multichannel uitdaging

Merken en uitgevers hebben vandaag de dag bijna onbegrensde mogelijkheden om met hun doelgroep te communiceren. Naast de website en offline communicatie nemen sociale media een steeds belangrijkere rol in. Deze bieden de mogelijkheid om nieuwsbrieven, blogs, whitepapers en artikelen 24/7 eenvoudig met je doelgroep te delen. Door de groei van internet, apps, e-commerce en trends als customer experience marketing, de customer journey en individualisatie heeft er een explosie plaatsgevonden in de behoefte aan rijke content.
Het creëren van content, on- en offline wordt vaak gedaan door teams die voor één specifiek kanaal werken. Zo zijn er bijvoorbeeld teams voor web, social en teams voor print. Het maken en vormgeven van deze content kost veel tijd en wordt in veel gevallen gedaan door externe bureau’s. Het redigeren van teksten, het aanpassen van layouts en het bewaken van de huisstijl is hierbij vaak een grote uitdaging.

Medianeutrale creatie met WoodWing Enterprise Aurora

Met WoodWing Enterprise Aurora maak je niet content specifiek voor één kanaal, maar maak je content medium neutraal zodat het uiteindelijk vanuit één bron gepubliceerd wordt naar alle kanalen. Dat betekent dat alle tekstuele- en beeldcontent met behulp van dossiers en een Multi channel editor gecreëerd wordt. Kanaal specifieke zaken zoals url’s en seo kunnen uiteraard binnen het platform worden toegevoegd.
Aurora kent koppelingen naar web en cms platformen zoals bijvoorbeeld WordPress en Drupal en naar Social Media. Content voor print kan via templates en Adobe InDesign server automatisch worden opgemaakt.
Eenvoudig uitingen maken die naar alle kanalen gepubliceerd kunnen worden, dat is wat Woodwing Enterprise Aurora doet en waardoor teams veel slimmer kunnen samenwerken in het maken en publiceren van content.

Integratie met elvis DAM

Aurora is volledig geïntegreerd met elvis DAM, de beeldbank applicatie van WoodWing, zodat eenvoudig beeld- of videocontent aan artikelen, advertenties of brochures kunnen worden toegevoegd. Ook kan reeds gecreëerde content eenvoudig worden hergebruikt.

Workflow

Het Aurora content creatie- en publicatieproces wordt ondersteund door een workflow waarbij alle deelnemers in de processen kunnen samenwerken en de statussen van artikelen of pagina’s kunnen bekijken en goedkeuren.

Wat betekent dat voor jouw organisatie?

Met medianeutrale content creatie breekt Aurora de silo’s af tussen print en digitaal. De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort en je bent beter in je staat je huisstijl te bewaken.
Het verandert en versnelt de manier van werken, maar een veel groter bijkomend voordeel is dat je niet of minder afhankelijk bent van externe bureau’s. De content strategie over alle media kanalen kun je in eigen hand houden. Uiteraard kun je blijven samenwerken met bureau’s voor het bedenken van goede concepten, maar de praktische uitvoering heb je met WoodWing Enterprise Aurora zelf in eigen hand.

Kijk maar op deze video

Meer weten?

Wil je zelf eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten over alle kanalen kunnen publiceren? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Lees ook:

Working with different teams creating visual content

Working with different teams creating visual content

Working with different teams to create visual contentWorking with different teams creating visual content for your website, app, social and print communications is still a big challenge for many (marketing) organizations. Now that we almost all work from home, things...

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Contact our Personal trainers for a free sparring session

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Mariette van het Kaar

+31 6 2111 09 69

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64