VPRO Gids kiest voor multichannelplatform: “Graphit werkt nauw met ons samen en durft eerlijk te zijn”

Recentelijk is de naam ‘Multimediale Uitgeverij VPRO Gids’ in het leven geroepen. Daaruit spreekt een ambitie: naast de papieren gids wil deze tak van de VPRO ook digitale activiteiten gaan ontplooien. Hiervoor bleek een multichannelplatform voor contentcreatie, -publicatie en -management nodig te zijn. De VPRO Gids koos ervoor om dit platform te realiseren met Aurora en WoodWing Assets (allebei van Woodwing). “Voor ons is het platform heel belangrijk,” zegt Jasper Koning, channelmanager bij de VPRO Gids. “Hiermee zetten we de gids elke week makkelijk digitaal. Zo bereiden we niet alleen de printversie voor, maar ook de digitale variant.”

“Met het platform behoort knip-en-plakwerk tot het verleden”

“Al onze redacteuren werken nu in Aurora en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Jasper. Dat is een vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren in Word om vervolgens knip-en-plakwerk te verrichten. Het nieuwe platform, dat tot stand is gekomen door een intensieve samenwerking met Graphit, zorgt voor meer structuur: “Vanuit het platform wordt iedere week automatisch een bestand gegenereerd waarin de hele gids staat, inclusief artikelen en afbeeldingen. Dit wordt volautomatisch geïmporteerd in ons web-CMS, Magnolia. Vervolgens bewerkt onze webredactie de gids: op vrijdag zetten we de puntjes op de i en zorgen we dat alles klaarstaat in Aurora, op maandagochtend controleren we het geheel nog één keer in Magnolia en op dinsdag gaat de gids online.”

“Graphit is een stabiele factor en Aurora biedt specifieke voordelen”

De samenwerking met Graphit is niet nieuw: de VPRO Gids werkt al jarenlang naar tevredenheid met Graphit. Jasper: “Toen er bij ons van alles moest veranderen, was het fijn om één aspect stabiel te houden.” Tijdens de eerste kennismaking met Aurora kwamen de voordelen bovendien gauw naar voren. “Het was sowieso nodig om het CMS van Woodwing te upgraden en we hadden Aurora nodig om het papieren tijdschrift te maken. Bovendien bleken we het goed te kunnen koppelen aan Magnolia, een CMS dat puur bedoeld is voor websites. Voor het beeldbeheer kwam WoodWing Assets om de hoek kijken – dit zijn we op advies van Graphit gaan gebruiken. Graphit heeft ons heel goed geholpen bij het inrichten van het hele proces. Wat wij zeer prettig vinden is dat Graphit meedenkt. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld of we WoodWing Assets op een andere manier in het proces kunnen inzetten. Graphit durft daarin eerlijk advies te geven.”

De VPRO Gids denkt op zijn beurt óók graag mee: “Als uiterst kritische club nemen wij alles onder de loep, inclusief de systemen waarmee we werken. Binnenkort komt Graphit samen met Woodwing bij ons op bezoek om een aantal punten te bespreken die in onze visie wellicht nét even anders kunnen. Zo hopen wij een steentje bij te dragen aan het nog mooier maken van het systeem!”

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Wat is Digital Asset Management?

Wat betekent Digital Asset Management voor jóuw organisatie? Een DAM-platform is het fundament voor je marketingafdeling. Lees er meer over in deze blog!

Lees meer
wrike marketingresources tool

Graphit breidt zijn marcom platform uit met campagnemanagement tool Wrike

Graphit breidt zijn workflow platform voor contentcreatie uit met Wrike, de campagnemanagement tool voor brands. Door de krachten te bundelen …

Lees meer

Hoe automatiseer je de opmaak van brochures, leaflets en (huis-aan-huis)folders?

Prijslijsten, brochures, catalogi en huis-aan-huisfolders (meertalig) opmaken doe je niet in een handomdraai. Bij dit arbeidsintensieve proces zijn veel stakeholders …

Lees meer

Afspraak maken