CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN
Revolution Slider Error: Slider with alias yamaha-banner-case not found.
Maybe you mean: 'top-slider-software' or 'brand-portal-cases' or 'champions-yamaha' or 'yamahacase' or 'karl' or 'testbanner-slides'

THE CHAMPION

Het Europese hoofdkantoor van Yamaha Motor Europe (YME) coördineert alle sales- en marketingactiviteiten voor de Europese markt. YME vermarkt o.a. motorfietsen, buitenboordmotoren, waterscooters en sneeuwscooters in 26 Europese landen.

De Europese marketingdivisie verzorgt en coördineert alle marketing activiteiten voor de 3000 distributeurs en dealers.

 

THE CHALLENGE

Voor alle producten moeten in 26 talen voortdurend nieuwe brochures en promotioneel materiaal worden gemaakt. Bij dit proces zijn veel in- en externe mensen betrokken; marketing-, productmanagers, distributeurs, dealers, ontwerpbureaus, fotografen, copywriters, vertaalbureaus en drukkers.
De uitdaging:
Hoe kan YME de distributeurs en dealers beter ondersteunen met behulp van een centraal digitaal platform dat er voor zorgt dat alle betrokkenen het offline marketing materiaal kunnen vervaardigen en lokaliseren, met als doelen:

 • eenvoudig
 • snel
 • overzichtelijk
 • consistent
 • efficiënt

 

THE WORKOUT

Graphit heeft op basis van een uitvoerige analyse van de belangengroepen, werkwijze en marketingmaterialen een oplossing ontworpen met behulp van twee software oplossingen.

De best of breed software van elvis DAM en 2imagine vormen een geïntegreerde platform met beeldbank, online editor en workflow functies. De gebruikers werken in 1 centrale omgeving waarbinnen zij op basis van hun rol en workflow precies weten wat en wanneer van ze wordt verwacht. Via het platform regelt YME de automatische opmaak van 26 taalversies van de brochures. Deze worden via de workflow uitgezet naar de distributeurs die online op basis van een wysiwyg en translator editor de teksten in de layout kunnen aanpassen en per pagina voorgeselecteerde beelden kunnen kiezen. Uiteindelijk geeft het hoofdkantoor al dan niet goedkeuring voor de “gelokaliseerde brochures”. Waarna de bestanden drukklaar worden aangeleverd aan de drukker(s). Door de implementatie van elvis DAM heeft YME tevens een oplossing voor het beheren van de beeld- en videomaterialen voor zowel alle online als offline communicatie.

De workout bestond uit:

 • analyse
 • ontwerp
 • opstellen programma van eisen
 • pakketselectie
 • implementatie
 • beheer en onderhoud

 

Sterk verkorte creatie-  en productie- cycli

Consistente merkuitstraling

Gebruikersgemak voor alle betrokkenen

Mogelijkheid op ieder moment nieuwe brochures te kunnen maken

Besparing op DTP productiekosten

Smart production cycle

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Contact our Personal trainers for a free sparring session

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

 

Frank Scholts

+31 6 10 94 13 38

 

Ronald Leusink

+31 6 10 94 13 38

 

DOWNLOAD WHITEPAPER
×
Geachte bezoeker, u kunt downloaden nadat u uw e-mailadres heeft achtergelaten.

Dit veld is verplicht.
Vul een geldig e-mailadres in.