Optimale content creatie: doorbreek je silo’s!

Voor elke organisatie die zich bezighoudt met content creatie en uitgeven is het een behoorlijke uitdaging om alle ontwikkelingen in het digitale landschap bij te houden. Met de inzet van nauwe samenwerking tussen verschillende teams kun je dit het beste bereiken.

Meestal zijn teams echter onderdeel van gescheiden afdelingen oftewel silo’s, waardoor ze maar al te vaak gefocust zijn op het creëren van content specifiek voor hun eigen kanaal of platform. Bij veel brands en uitgevers richten teams zich veelal op slechts één enkel print of digitaal kanaal en werken ze zelden gezamenlijk aan al die kanalen.

Het probleem: onafhankelijk werken

Een klant van ons – een van ’s werelds grootste internationale uitgevers – kampte met precies dit probleem. Op een dag realiseerde deze uitgever zich dat haar teams compleet gescheiden van elkaar te werk gingen. Er waren aparte teams voor online en offline publicaties en ook nog eens verschillende teams voor verschillende merken – zonder dat al deze teams elkaars ideeën en content deelden en (her)gebruikten. Een gemiste kans!

Doodzonde: verspilling van bronnen en tijd

Wat deze uitgever nodig had was een betere samenwerking binnen de gehele organisatie, zodat het gezamenlijke doel kan worden bereikt: het creëren van de meest relevante en aantrekkelijke content voor hun lezers, via alle kanalen en platformen. Het ontbreken van multidisciplinaire samenwerking zorgt voor verspilling van bronnen en tijd en staat een goede concurrentiepositie in de weg. Doodzonde.

Deze uitgever bereikte een veel efficiëntere manier van werken in het hele bedrijf door het stimuleren van multidisciplinair samenwerken én het stroomlijnen van deze nieuwe werkwijze.

General Electric: early adopters

Jack Welch, voormalig CEO van General Electric en door Fortune Magazine verkozen tot “Manager of the Century”, was ook overtuigd van de noodzaak om beter samen te werken. Zijn bounderyless organization strategy leidde tot een toename van de bedrijfswaarde met maar liefst 4000%. Ook al paste hij deze nieuwe manier van denken al 25 jaar geleden toe, deze strategie is nog steeds relevant.

De kosten van niet-samenwerken

Een succesvolle uitgever onderscheidt zich door haar vermogen om zich aan te passen. Door de juiste herstructurering van hun teams kan efficiënt worden samengewerkt waardoor een uitgever of brand in staat is om voortdurend razendsnel zijn doelgroep te bedienen. Het ontbreken van multidisciplinair samenwerken heeft drie grote nadelen:

1. Bronnen worden niet efficiënt gedeeld. Verhalen zijn hierdoor niet gemakkelijk te hergebruiken door verschillende offline en online teams en hierdoor wordt goede content verspild.
2. Expertise daalt en kennis is gelimiteerd doordat informatie niet gemakkelijk beschikbaar of toegankelijk is voor alle collega’s, op het moment dat dit nodig is.
3. De productkwaliteit vermindert en er wordt veel tijd verspild.

Barrières doorbreken

Het moge duidelijk zijn: het is niet meer acceptabel om teams onafhankelijk van elkaar te laten werken. Als uitgever of als merk is het eerste wat je moet doen je huidige systeem onder de loep nemen en beoordelen of dit systeem multidisciplinair samenwerken mogelijk maakt. Teams hebben de juiste tools nodig om hun werk goed te doen, en het aanreiken van die tools is nodig om barrières te doorbreken.

Work smarter, not harder

Het WoodWing Enterprise multichannel publishing platform ondersteunt multidisciplinaire teams bij het creëren van mediumneutrale content ten behoeven van alle mediakanalen. Het medium neutrale platform verbetert de onderlinge communicatie, het doorgeven van input en natuurlijk samenwerking.

Het platform is ontwikkeld voor uitgevers en brands zodat zij kanaal-neutrale content kunnen creëren in één enkel systeem, en brengt teams samen door input te hergebruiken en te delen. Het is kortom een ‘next generation’ systeem dat uitgevers en brands stimuleert om hun werkwijze te heroverwegen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar deze oplossing voor multidisciplinair samenwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Onze terugblik op 2020

Onze terugblik op 2020

Nog maar een paar weken en dan is het jaar weer voorbij. Een heel bijzonder jaar waarin het ondenkbare bijna …

Lees meer

Hoe manage je de marketingcontent voor 13 merken?

De NCOI Groep, kende een grote druk op het promoten van de opleidingen door middel van brochures. en wervende teksten voor op de website. Hoe dit zowel voor digitaal als print nu is opgelost voor alle kanalen lees je hier.

Lees meer

WoodWing Studio – Een sprong vooruit in Multichannel publiceren!

Merken en uitgevers kennen de uitdaging om content op de juiste manier over alle kanalen te publiceren. Dat kan nu veel eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten.

Lees meer

Afspraak maken