CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

Adobe Indesign Automation

PUBLICATION ORGANISER

Publication Organiser maakt het mogelijk productinformatie, commerciële informatie en beeldmateriaal geautomatiseerd op te maken.

Het opmaken van prijslijsten, brochures, catalogi, huis-aan-huis folders en pos materiaal is een arbeidsintensief proces. Met Publication Organiser kun je gestructureerde databestanden uit een PIM system of ander bronsysteem met behulp van intelligente templates, automatisch opmaken. Correcties kunnen in de bronbestanden worden gedaan en tot op het laatste moment automatisch worden doorgevoerd in de layout. Op deze manier kun je enorm veel tijd en kosten besparen en de doorlooptijden van publicaties verkorten. Publication Organiser is beschikbaar in een desktop en in een server versie. Hieronder beschrijven we de server versie.

Met Publication Organiser kunnen marketingmanagers en category managers, zonder tussenkomst van DTP, via een webportaal brochures, folders, datasheets en catalogi automatisch opmaken. Elementen die je wilt publiceren, exporteer je vanuit een bronsysteem als een Excel of XML-bestand. Dit bestand kun je uploaden naar het platform en koppel je aan een template.

Met een druk op de knop wordt de data automatisch opgemaakt via de opmaakrobot, Adobe InDesign Server. Het is ook mogelijk een live koppeling met een PIM-systeem te maken.

Dit proces kun je net zo lang herhalen tot de juiste informatie op de juiste plaats op de pagina staat. Wanneer dit het geval is kunnen er volautomatisch Adobe InDesign pagina’s worden gegenereerd die desgewenst via de workflow aan DTP kunnen worden aangeboden voor fijnopmaak en of art direction.

Publication Organiser heeft een standaard integratie met Elvis DAM voor het beheren en ontsluiten van de beelden voor alle publicaties.

 

Workflow

Middels de geïntegreerde workflow tool werken alle stakeholders zoals bijvoorbeeld productmanagers, inkoop en marketing samen met DTP aan de totstandkoming en goedkeuring van de publicaties.
Category managers en marketing kunnen met sticky notes en annotaties layout aanpassingen aanvragen bij DTP. DTP voert de aanpassingen door en geeft ze via de workflow weer door aan marketing en inkoop.
Prijs- en product wijzigingen kunnen tot de deadline via nieuwe data-imports automatisch worden doorgevoerd in de opmaak.

 

Online Editor
Met het Publication Platform kun je er voor kiezen om de informatie te publiceren zoals deze uit het bronsysteem komt. Vaak wil je echter ook nog andere elementen toevoegen. Denk daarbij aan ondersteunende afbeeldingen, marketingteksten en editorials. Deze kunnen eenvoudig aan de publicaties worden toegevoegd met behulp van geïntegreerde online editor. Met deze editor ben je tevens in staat Adobe InDesign bestanden in de browser te editeren.

 

Automatic formatting rules
Graphit helpt je bij het afstemmen van de data source, de beeldinformatie, het maken van templates, het taggen van de datavelden en het bedenken en toepassen van de automatische opmaakregels.

 

BUSINESSCASE

• Je kunt op ieder moment content maken en hergebruiken voor ieder kanaal.

• Door het automatiseren van repeterende opmaakprocessen bespaar je op tijd en kosten.

• De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort.

• Betere mogelijkheden voor cross-selling van producten en diensten voor verschillende merken.

• Je bent beter in staat je huisstijl te bewaken.

• Doordat je creatie- en publicatieprocessen zelf beheert ben je minder afhankelijk van bureaus.

POWERED BY:

MEER WETEN?

Wil je zelf eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten over alle kanalen kunnen publiceren? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

MEER WORKOUTS

WORKFLOW FOR CONTENT CREATION

Met een workflow voor medianeutrale content creatie ben je in staat content vanuit één bron systeem te publiceren naar alle kanalen.

DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Digital Asset Management (DAM) is het efficiënt beheren en delen van al jouw digitale brand assets en content, zoals foto’s, illustraties, logo’s video’s, audio, presentaties, copy en designs.

OUR GYM

Onze workflow-oplossingen bieden wij aan in de Graphit Private Cloud

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Neem contact op met een van onze personal trainers voor een afspraak om eens te sparren

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Frank Scholts

+31 6 22 39 89 57

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64