CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

Adobe Indesign Automation

ADOBE INDESIGN AUTOMATION

Adobe InDesign Automation maakt het mogelijk productinformatie, commerciële informatie en beeldmateriaal geautomatiseerd op te maken.

Het opmaken van prijslijsten, brochures, catalogi, huis-aan-huis folders en pos materiaal is een arbeidsintensief proces. Met Adobe InDesign automation kun je gestructureerde databestanden uit een PIM system of ander bronsysteem met behulp van intelligente templates, automatisch opmaken. Correcties kunnen in de bronbestanden worden gedaan en tot op het laatste moment automatisch worden doorgevoerd in de layout. Op deze manier kun je enorm veel tijd en kosten besparen en de doorlooptijden van dit soort publicaties verkorten.

Automatic formatting rules
Graphit helpt je bij het afstemmen van de data source, de beeldinformatie, het maken van templates, het taggen van de datavelden en het bedenken en toepassen van de automatische opmaakregels.

Desktop en Server Tools
Voor Adobe InDesign Automation maken we gebruik van Adobe InDesign server- en desktop plugins van 65Bit en WoodWing. (Link naar EasyCatalog onder aan deze pagina)

GRAPHIT PUBLICATION PLATFORM

Met het Graphit Publication Platform kun je zelf brochures en catalogi via een webportaal, zonder tussenkomst van DTP, automatisch opmaken. Elementen die je wilt publiceren, exporteer je vanuit een bronsysteem als een Excel of XML bestand. Dit bestand kun je uploaden naar het Platform en koppel je aan een template. Met een druk op de knop wordt de data automatisch opgemaakt via de opmaakrobot Adobe InDesign Server.

Online Editor
Met het Pubklication Platform kun je er voor kiezen om de informatie te publiceren zoals deze uit het bronsysteem komt. Vaak wil je echter ook nog andere elementen toevoegen. Denk daarbij aan ondersteunende afbeeldingen, marketingteksten en editorials. Deze kunnen eenvoudig aan de publicaties worden toegevoegd met behulp van de online editor.

Workflow
Middels de geïntegreerde workflow tool werken alle stakeholders zoals bijvoorbeeld productmanagers, inkoop en marketing samen met DTP aan de totstandkoming en goedkeuring van de publicaties. Met sticky notes en annotaties kunnen aanpassingen worden aangevraagd bij DTP. DTP voert de aanpassingen door en geeft ze via de workflow weer door aan marketing en inkoop. Prijs- en product wijzigingen worden via nieuwe data-exports automatisch doorgevoerd in de opmaak. Na goedkeuring kunnen de bestanden worden gepubliceerd.

Publication Organiser
De Graphit Publication Organiser, onderdeel van het Publication Platform, zorgt ervoor dat content kan worden gepland met een hoge mate van flexibiliteit. De Planner in de Publication Organiser geeft toegang tot diverse templates waarvoor gekozen kan worden. Datasources kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan templates en content kan specifiek worden gepland naar de betreffende pagina’s. 

BUSINESSCASE

• Je kunt op ieder moment content maken en hergebruiken voor ieder kanaal.

• Door het automatiseren van repeterende opmaakprocessen bespaar je op tijd en kosten.

• De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort.

• Betere mogelijkheden voor cross-selling van producten en diensten voor verschillende merken.

• Je bent beter in staat je huisstijl te bewaken.

• Doordat je creatie- en publicatieprocessen zelf beheert ben je minder afhankelijk van bureaus.

MEER WETEN?

Wil je zelf eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten over alle kanalen kunnen publiceren? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

MEER WORKOUTS

WORKFLOW FOR CONTENT CREATION

Met een workflow voor medianeutrale content creatie ben je in staat content vanuit één bron systeem te publiceren naar alle kanalen.

DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Digital Asset Management (DAM) is het efficiënt beheren en delen van al jouw digitale brand assets en content, zoals foto’s, illustraties, logo’s video’s, audio, presentaties, copy en designs.

OUR GYM

Onze workflow-oplossingen bieden wij aan in de Graphit Private Cloud

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Neem contact op met een van onze personal trainers voor een afspraak om eens te sparren

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Frank Scholts

+31 6 22 39 89 57

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64

OUR TEAMMATES