CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

Adobe Indesign Automation

ADOBE INDESIGN PAGINATOR

PAGINATOR maakt het mogelijk productinformatie, commerciële informatie en beeldmateriaal geautomatiseerd op te maken.

Het opmaken van prijslijsten, brochures, catalogi, huis-aan-huis folders en pos materiaal is een arbeidsintensief proces. Met PAGINATOR kun je gestructureerde databestanden uit een PIM system of ander bronsysteem met behulp van intelligente templates, automatisch opmaken. Correcties kunnen in de bronbestanden worden gedaan en tot op het laatste moment automatisch worden doorgevoerd in de layout. Op deze manier kun je enorm veel tijd en kosten besparen en de doorlooptijden van publicaties verkorten. Graphit PAGINATOR is beschikbaar in een desktop en in een server versie. Hieronder beschrijven we de serverversie.

Automatische opmaak met behulp van intelligente templates

met InDesign Automation kun je enorm veel tijd en kosten besparen op DTP-werk en de doorlooptijden van publicaties enorm verkorten.
plan een demo

PAGINAPLANNING

Met PAGINATOR kunnen marketingmanagers en category managers, zonder tussenkomst van DTP, via een webportaal brochures, folders, datasheets en catalogi automatisch opmaken. Elementen die je wilt publiceren, exporteer je vanuit een bronsysteem als een Excel of XML-bestand. Dit bestand kun je uploaden naar het platform en koppel je aan een template. Met een druk op de knop wordt de data automatisch opgemaakt via de opmaakrobot, Adobe InDesign Server. Het is ook mogelijk een live koppeling met een PIM-systeem te maken.

 

KANTKLARE PAGINA’S

Met PAGINATOR kunnen marketingmanagers en category managers, zonder tussenkomst van DTP, via een webportaal brochures, folders en prijslijsten automatisch pagineren. Dit proces kun je net zo lang herhalen tot de juiste informatie op de juiste plaats op de pagina staat. Wanneer dit het geval is kunnen er volautomatisch Adobe InDesign pagina’s worden gegenereerd die desgewenst via de workflow aan DTP kunnen worden aangeboden voor fijnopmaak en of art direction.

DAM & CONTENTCREATIE

PAGINATOR heeft een standaard integratie met met DAM voor het beheren en ontsluiten van de beelden voor alle publicaties en met de CONTENT CREATIE module in voor het maken van medianeutrale content.

WORKFLOW

Middels de geïntegreerde WORKFLOW module, werken alle stakeholders zoals bijvoorbeeld productmanagers, inkoop en marketing samen met DTP aan de totstandkoming en goedkeuring van de publicaties. Stakeholders kunnen met sticky notes en annotaties layout aanpassingen aanvragen bij DTP.  Prijs- en product wijzigingen kunnen tot de deadline via nieuwe data-imports automatisch worden doorgevoerd in de opmaak.

ONLINE EDITOR

Met PAGINATOR kun je er voor kiezen om de informatie te publiceren zoals deze uit het bronsysteem komt. Vaak wil je echter ook nog andere elementen toevoegen. Denk daarbij aan ondersteunende afbeeldingen, marketingteksten en editorials. Deze kunnen eenvoudig aan de publicaties worden toegevoegd met behulp van geïntegreerde online editor. Met deze editor ben je tevens in staat Adobe InDesign bestanden in de browser te editeren.

AUTOMATISCHE OPMAAK

Graphit helpt je bij het afstemmen van de data source, de beeldinformatie, het maken van templates, het taggen van de datavelden en het bedenken en toepassen van de automatische opmaakregels.

WAT BETEKENT DAT VOOR JOUW ORGANISATIE

• Je kunt op ieder moment content maken en hergebruiken voor ieder kanaal.

• Door het automatiseren van repeterende opmaakprocessen bespaar je op tijd en kosten.

• De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort.

• Betere mogelijkheden voor cross-selling van producten en diensten voor verschillende merken.

• Je bent beter in staat je huisstijl te bewaken.

• Doordat je creatie- en publicatieprocessen zelf beheert ben je minder afhankelijk van bureaus.

MEER WETEN?

Wil je ook eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten kunnen publiceren? 

CUSTOMER CASE

Door het inzetten van Paginator, onderdeel van Publication Organiser, heeft Yamaha Motor Europe enorm kunnen besparen op de operationele kosten voor de creatie van brochures voor vijf productlijnen in 26 Europese talen en is de time to market van product releases drastisch verkort.

CUSTOMER CASE

Lees in ons blog hoe Hoogvliet Supermarkten Paginator, onderdeel van Publication Organiser, inzet voor het plannen en automatisch opmaken van de wekelijkse huis aan huis folders. Zonder tussenkomst van dtp kan Hoogvliet zelf spreads plannen en automatisch opmaken in InDesign.

PLATFORM MODULES

WORKFLOW FOR CONTENT CREATION

Met een workflow voor medianeutrale content creatie ben je in staat content vanuit één bron systeem te publiceren naar alle kanalen.

DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Met de DAM module beheer en deel je efficiënt al jouw digitale brand assets en content, zoals foto’s, illustraties, logo’s video’s, audio, presentaties, copy en designs.

PUBLICATION ORGANISER

One platform three modules; DAM, Workflow & Paginator. Met Publication Organiser orkestreer je alle content die je nodig hebt voor je omnichannel storytelling.

Aarzel niet om eens te sparren met een van onze personal trainers

Aarzel niet om eens te sparren met een van onze personal trainers.

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Contact our Personal trainers for a free sparring session

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Mariette van het Kaar

+31 6 2111 09 69

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64