CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

Hoe automatiseer je de opmaak van brochures, leaflets en (huis-aan-huis)folders?

Wat levert automatiseren jou op?

Hoe automatiseer je de opmaak van brochures, leaflets en (huis-aan-huis)folders?

Prijslijsten, brochures, catalogi en huis-aan-huisfolders (meertalig) opmaken doe je niet in een handomdraai. Bij dit arbeidsintensieve proces zijn veel stakeholders betrokken, zoals tekstschrijvers, fotografen, vormgevers en vertalers. Dit betekent dat meerdere mensen een diversiteit aan handelingen moeten verrichten. Het goede nieuws is dat je dit proces verregaand kunt automatiseren, zodat het een stuk sneller en efficiënter verloopt. Maar wat moet je je daar precies bij voorstellen?

Wat levert automatiseren jou op?

Stel je eens het volgende voor. Je automatiseert alle repeterende opmaakprocessen, waardoor je tijd en kosten bespaart. De time-to-market van campagnes en productlanceringen wordt véél korter. De mogelijkheden tot cross-selling van producten en diensten zijn aanzienlijk beter. Je kunt content op elk gewenst moment creëren én hergebruiken (voor ieder kanaal). Bovendien beheer je je creatie- en publicatieprocessen in eigen huis. Dit betekent dat je je huisstijl volledig kunt bewaken en dat je veel minder afhankelijk bent van bureaus.

Een droomscenario? Absoluut niet. Het is mogelijk om gestructureerde databestanden uit een PIM-systeem of een ander bronsysteem automatisch op te maken.

Hoe? Met behulp van intelligente templates en een flinke dosis flexibiliteit – correcties in bronbestanden worden bijvoorbeeld tot op het laatste moment automatisch doorgevoerd in de lay-out. De naam van deze bijzonder efficiënte oplossing: Publication Organiser.

Hoe werkt Publication Organiser?

Via een webportaal kunnen marketing- en categorymanagers brochures, folders, datasheets en catalogi zelf automatisch opmaken – zonder tussenkomst van vormgevers. In het portaal kun je kiezen voor specifieke paginatemplates. Via een koppeling met een PIM- en DAM-systeem of via Excel en een DAM-systeem kun je productteksten en -beelden zelf op de pagina plaatsen. Daarnaast kun je met behulp van een editor zelf marketingteksten toevoegen. Wanneer de juiste content op de juiste plek op de pagina staat, kun je volautomatisch Adobe InDesign-pagina’s genereren. Eventueel kunnen vormgevers deze pagina’s verder bewerken met behulp van Adobe InDesign. Door de standaardintegratie met Elvis DAM kun je met Publication Organiser beelden beheren en ontsluiten voor publicaties naar alle mediakanalen, waaronder de website.

Samenwerken doen stakeholders middels de geïntegreerde workflowtool. Marketing- en categorymanagers kunnen bijvoorbeeld aanpassingen aanvragen bij DTP met sticky notes en annotaties. DTP kan deze doorvoeren en dit middels de workflow doorgeven aan marketing en inkoop, die uiteindelijk goedkeuring geven via de workflow. Een eenvoudig en zeer efficiënt proces!

Wil jij ook tijd en kosten besparen door opmaakprocessen te automatiseren met Publication Organiser? Neem gerust eens contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

Lees ook:

Whitepaper Publication Organiser

Whitepaper Publication Organiser

Maak kennis met Publication Organiser Omnichannel marketing is een trend die zich doorzet onder retailers, groothandels en fabrikanten. In de wereld van digitale transformatie is de customer journey essentieel. Met aantrekkelijke content verleid je immers de consument...

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Contact our Personal trainers for a free sparring session

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Mariette van het Kaar

+31 6 2111 09 69

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64