Graphit zoekt Sales Consultant, Business Developer

Voor de versterking van ons team zoeken we een sales consultant, een commerciële aanjager met affiniteit voor marketing- en content orkestratie processen, die bijdraagt aan de uitbreiding van ons klanten portfolio bij brands.
Over Graphit

Graphit is gespecialiseerd in geïntegreerde content creatie- content management- en publicatieoplossingen, content orchestration, voor brandowners en uitgevers.

Door de combinatie van onze specialistische kennis en ervaring en het inzetten van best of breed software van onder anderen Adobe en WoodWing, optimaliseren wij content processen bij onze klanten. Onze software platform staat garant voor een excellente customer experience, kostenbesparing, het versnellen van de time to market en het vergroten van de merkwaarde. Onze gesprekspartners zijn werkzaam binnen de Marketing Supply Chain op het snijvlak van business en it.

new graphit circle 2

Graphit werkt voor first class brands, waaronder Bol.com, Yamaha Motor Europa, Bavaria, G-Star, Reed Business, Abelli, NCOI en New Skool Media. Onze klanten maken gebruik van ons softwareplatform dat de basis vormt voor het managen en uitserveren van alle rijke content naar alle mediakanalen waaronder print, web, app en social.

Bij Graphit werken sales, consultants, applicatie specialisten, it-ers, planning en backoffice nauw met elkaar samen om projecten succesvol te implementeren en hierna te ondersteunen en te beheren.

Graphit is een no nonsens organisatie waarin we met een gedreven team met veel plezier hard werken om de afspraken die we met onze klanten maken steeds weer opnieuw waar te maken.
De kandidaat:

Graphit werkt voor prachtige merken waar we trots op zijn. Toch zijn we een soort van goed bewaard geheim gebleven voor veel partijen. Zij weten niet van ons bestaan, zijn noch op de hoogte van onze mogelijkheden. Jij komt daar verandering in brengen.

Jij brengt ons bedrijf en onze propositie onder de aandacht bij nieuwe doelgroepen waaronder retailers, groothandels, fabrikanten en kennis- en brancheorganisaties. Jij opent de deuren bij nieuwe klanten en doet samen met onze consultants pitches. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor onze nieuwe opdrachtgevers. Je denkt mee met het verder optimaliseren van onze website en het verder ontwikkelen van onze blogs en andere mogelijkheden van content marketing.

De functie

 • Je adviseert merken over optimalisatie van marketing supply chain processen, over onze aanpak, ons platform en onze diensten (consultative sales)
 • In deze rol schakel je tussen Business en IT, je analyseert bestaande werkprocessen en denkt mee over hoe deze processen geautomatiseerd kunnen worden
 • Je identificeert en benadert zelfstandig potentiele klanten (o.a. via Linkedin)
 • Je deelt content via Linkedin (salesnavigator) en maakt klant presentaties in Power Point of Keynote
 • Je volgt leads van softwarepartners op en werkt samen met Consultants aan business cases
 • Je levert input voor een salesplan
 • Je bouwt relaties op met zowel prospects als klanten en blijft hun aanspreekpunt
 • Je volgt de ontwikkelingen in de markt met als doel het creëren van nieuwe verkoopkansen
 • Uiteraard sluit je zelfstandig dealsFunctie eisen
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je beschikt al over enkele jaren commerciële ervaring in een b-to-b omgeving of je bent momenteel werkzaam binnen de marketing supply chain van een brand en zou graag de overstap maken naar een inhoudelijke commerciële rol als toeleverancier
 • Aantoonbare affiniteit met marketing- en publicatieprocessen
 • Je houding kenmerkt zich door gezond opportunisme (kansen zien) en een sterk doorzettingsvermogen
 • Je communiceert makkelijk met alle lagen binnen een organisatie
 • Je toont initiatief en werkt graag zelfstandig. Tegelijkertijd ben je een teamspeler die zich prettig voelt in een kleinere organisatie
 • Je bent een goede planner, volgt zaken op en werkt graag gestructureerd en resultaatgericht
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels

Wij bieden:

Graphit heeft een stevige positie verworven binnen de niche van content orchestration en is binnen dit veld een onbetwiste knowledge leader. Je komt terecht in een ervaren, hecht en goed op elkaar ingespeeld team dat over de nodige ‘grit’ beschikt om uitdagingen het hoofd te bieden en succes af te dwingen. Ons kantoor is gevestigd in een karakteristiek historisch pand in het centrum van Krommenie waar we tussen de middag met z’n allen lunchen.

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

WoodWing Studio – Een sprong vooruit in Multichannel publiceren!

Merken en uitgevers kennen de uitdaging om content op de juiste manier over alle kanalen te publiceren. Dat kan nu veel eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten.

Lees meer

Graphit viert 35-jarig bestaan met steun aan 4Ocean

In december 2018 bestaat Graphit 35 jaar. Een mooi moment voor een korte terug- en vooruitblik. In deze blog gaan we in gesprek met Graphit-partners Ronald Leusink en Sybrand Vochteloo.

Lees meer

Optimale content creatie: doorbreek je silo’s!

Organisaties als brands en uitgevers willen inspirerende content creëren, voor alle media kanalen. Daarvoor moeten ze zich focussen op datgene waar het om gaat: het vertellen van goede verhalen – ondersteund door de beste visuals.

Lees meer

Afspraak maken