Efficiënte contentcreatie met Publication Organiser van Graphit

Graphit heeft de weg naar efficiënte contentcreatie uitgestippeld voor retailers, supermarkten en groothandels. Het proces is inmiddels uitgekristalliseerd in het softwareplatform Publication Organiser (PO). Organisaties als Yamaha Motor Europe, Hoogvliet Supermarkten, Detailresult Groep en NCOI Opleidingen zetten het platform in.

Publication Organiser maakt contentorkestratie mogelijk. Het cloudplatform stelt organisaties in staat om hun medewerkers efficiënt digitaal samen te laten werken aan content. Zoals muzikanten met hun instrumenten in een orkest tot een harmonieuze compositie komen, zo hebben medewerkers dankzij PO hun eigen tools voor een samenhangende marketingcampagne. Het team vormt zo een orkest, met de marketeer als dirigent die met zorg het geheel bewaakt.

Ronald Leusink, partner bij Graphit, licht het stroomlijnen toe: “Alle content die je nodig hebt voor het maken van stories, ofwel verhalen, verzamel en beheer je voortaan op één plek. Dus niet meer verspreid over verschillende teams, werkplekken, servers en databases. Alle bestanden worden binnen het platform mediumneutraal beheerd en in plaats van via mail of WeTransfer met een link gedeeld met de betrokken teams. Iedereen werkt in deze omgeving en benut hetzelfde digitale materiaal. Teams werken samen, in plaats van langs elkaar heen.”

Dat betekent dat alle content geschikt is voor alle kanalen en dat verhalen op ieder kanaal het best tot hun recht komen. Het is, kortom, een recept voor een verbeterde samenwerking, verkorte doorlooptijden en betere stories. Hoe ziet dat eruit in de praktijk? We beschrijven een aantal cases.

NCOI Opleidingen

Efficiënt content maken en hergebruiken voor on- en en offline én zo’n twintig brands die NCOI Opleidingen onder haar hoede heeft. Dat is wat PO mogelijk maakt. In aanvulling op omnichannel publiceren heeft NCOI Groep nu de mogelijkheid al haar trainingen te cross-sellen. Dat wil zeggen: alle merken, van Schoevers tot aan Luzac, kunnen makkelijk het volledige trainingsportfolio verkopen doordat content beschikbaar is.

Wat betreft het contentproces: de informatie uit alle bronsystemen, zoals PIM, ERP en CRM, is beschikbaar om te verwerken tot stories en ze mediumneutraal te publiceren. Versnippering van informatie, met eindeloos speuren naar relevante content als gevolg, is dus verleden tijd. Met PO lukt dit dankzij het samenwerken in verschillende teams in een gestructureerde workflow. Daarmee wordt verkokering doorbroken en is het proces van contentcreatie gestroomlijnd. Mensen werken op één platform aan een multichannel-campagne. Zo zijn alle online kanalen én print direct getackeld.

Yamaha Motor Europe

Het Europese hoofdkantoor van Yamaha bedient met Publication Organiser 24/7 distributeurs en dealers in 26 Europese landen met marketingmaterialen die specifiek per land zijn afgestemd. Dankzij het platform blijft de samenwerking tussen onderlinge vestigingen dus staan als een huis.

Daarnaast wordt alle visuele content beheerd in het geïntegreerde DAM-systeem dat al het digitale materiaal bevat. Dat materiaal is zo niet alleen direct voorhanden, Yamaha zet het ook nog eens in een handomdraai om naar content voor op de website en de pressroom.

Door het inzetten van het platform heeft Yamaha enorm kunnen besparen op de operationele kosten, waaronder DTP, en is de time to market van product releases en campagnes drastisch verkort. Die lanceringen worden bovendien op meerdere kanalen gepubliceerd mét behoud van consistentie in de merkuitstraling.

Hoogvliet Supermarkten

Hoogvliet Supermarkten zet Paginator, onderdeel van Publication Organiser, in voor het plannen en automatisch opmaken van de wekelijkse huis-aan-huis-folders. Ook het maken van het POS-materiaal is verregaand geautomatiseerd. Zonder tussenkomst van de DTP-afdeling kan Hoogvliet op het platform zelf pagina’s plannen voor de layout van de folder.

Ook biedt het platform een DAM-systeem waarin alle beelden staan opgeslagen en automatisch hun weg vinden naar de folder, POS en de website. Op deze manier biedt Publication Organiser Hoogvliet veel flexibiliteit: de organisatie is nu minder afhankelijk van een extern marketingbureau.

Anneke van Kempen, marketingmanager bij Hoogvliet Supermakten, verwoordt de kracht van het platform zo: “Dankzij Publication Organiser kunnen we bijzonder efficiënt samenwerken met XXS, zonder dat dit ten koste gaat van de creativiteit. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op de effectiviteit van onze weekcampagnes.”

De rol van Graphit

Het implementeren van een softwareoplossing is natuurlijk nooit een doel op zich. De consultants van Graphit leggen eerst alle knelpunten in een contentproces binnen een organisatie bloot. Met behulp van opgedane kennis en ervaring is er snel zicht op blinde vlekken die interne medewerkers niet altijd signaleren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat vormgevers uit routine fotobijschriften bewerken, terwijl tekstschrijvers er meer fouten uit halen. Of dat embargo’s op content handmatig worden beheerd, terwijl je dit kunt automatiseren.

Sommige bedrijven benutten het platform inmiddels volledig, andere organisaties zijn – met Publication Organiser als fundament – in staat een stip op de horizon te zetten. Deze laatstgenoemde groep gebruikt het platform bijvoorbeeld nu al om digitale assets, zoals tekst en beeld, te managen. Om vervolgens in de toekomst makkelijk de stap te maken naar een gestroomlijnde workflow voor verbeterde samenwerking tussen contentmakers binnen en buiten de organisatie. Het bewandelen van zo’n pad – dat Graphit volledig begeleidt – lukt dankzij de combinatie van aspecten die Publication Organiser in zich verenigt: assets managen, samenwerken én automatisering van de opmaak voor alle mediakanalen.

Graphit verzorgt workshops om inzicht te geven in huidige contentprocessen, regelt de implementatie en verzorgt maatwerktrainingen over het werken met PO. Ook is de helpdesk bereikbaar voor ondersteuning. Met deze werkwijze tilt het bedrijf contentcreatie samen met de klant naar een hoger plan.

Wil je meer weten over Publication Organiser? Download de whitepaper.

plaatplaat

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Graphit transformeert

Graphit lanceert haar nieuwe identiteit. Voor een van de eerste integratiepartners van Adobe en WoodWing in Nederland, is de tijd gekomen voor een volgende stap.

Lees meer

C&F Report: “Co-creatie in reporting 2.0”

Als unieke nichespeler op het gebied van corporate reporting verzorgt C&F Report tal van jaarverslagen – van duurzaamheidsverslagen en financiële verslagen tot complete integrated reports.

Lees meer

Optimale content creatie: doorbreek je silo’s!

Organisaties als brands en uitgevers willen inspirerende content creëren, voor alle media kanalen. Daarvoor moeten ze zich focussen op datgene waar het om gaat: het vertellen van goede verhalen – ondersteund door de beste visuals.

Lees meer

Afspraak maken