CREATIVE WORKFLOW
CONSULTANTS
BLOG... SUPPORT DESKBUILDING BRIDGES BETWEEN
TECHNOLOGY AND BRANDS
NL EN

CRV neemt de controle: "Vanuit Elvis DAM kunnen we ons merk heel sterk neerzetten"

CRV neemt de controle: “Vanuit Elvis DAM kunnen we ons merk heel sterk neerzetten”

CRV is een innovatieve internationale organisatie voor veeverbetering. Omdat de coöperatie in meer dan 60 landen actief is, is het cruciaal om de corporate identity consistent uit te dragen in alle communicatie-uitingen. Vanuit het hoofdkantoor in Arnhem legt Mirjam Braam, hoofd van de afdeling Design en Eindredactie, wereldwijd de lijnen uit voor de branding van het merk. Samen met haar collega’s zorgt zij ervoor dat alle vestigingen beschikken over de juiste templates. “Elvis DAM is daarbij van grote meerwaarde,” vertelt zij. “Vanuit daar kunnen we ons merk heel sterk neerzetten.”

“De combinatie van Woodwing Enterpise en Elvis DAM bleek zeer effectief”

CRV maakt veel rijke content die tot de verbeelding spreekt, zoals catalogi, video’s en infographics. Maar de organisatie miste een sterke tool die grip geeft op deze producties. “Wij wilden effectief samenwerken met onze buitenlandse collega’s en distributeurs en ons materiaal op gecoördineerde wijze naar hen uitrollen,” licht Mirjam toe. Daarom selecteerde CRV enkele bureaus voor het pitchen van een nieuwe oplossing. De reden dat de keuze uiteindelijk op Graphit viel? “Met Elvis DAM kunnen we bestanden aansluiten op onze bestaande workflow. Deze heeft Graphit een hele tijd geleden verzorgd door Woodwing Enterprise naar tevredenheid te implementeren. Wij waren dus al vertrouwd met Graphit als zakenpartner.”

“Graphit maakte onze ingewikkelde inrichting behapbaar”

Met Elvis DAM heeft CRV de controle over zijn contentprocessen in handen: “In Elvis zijn al onze digitale assets gemanaged. Wij kunnen deze ontsluiten voor iedereen binnen onze organisatie, maar ook voor partijen daarbuiten, zoals onze distributeurs. Dat scheelt alle betrokkenen veel zoektijd. Ook kunnen we de bestanden direct vanuit Elvis delen met partijen middels een sharelink. Hiervoor hebben we WeTransfer of Dropbox niet meer nodig. Wij kunnen zelf bepalen wie de assets vanuit Elvis mag downloaden. Dat is heel belangrijk, omdat we op globaal niveau met een groot netwerk van distributeurs werken. Hoewel we hen bij het proces willen betrekken, mogen zij niet álles zien. Daarom is het nodig om met gebruikersgroepen te werken. In Elvis DAM verloopt dit zeer gestroomlijnd: je kunt heel goed bepalen wie wat mag zien en downloaden.”

Dat CRV met een grote hoeveelheid gebruikersgroepen werkt, maakte het er aanvankelijk niet gemakkelijker op: “Het was een flinke klus om Elvis goed in te richten. Maar de samenwerking met Graphit is heel plezierig. Graphit denkt sterk mee en legt alles rustig en duidelijk uit – tot tien keer toe, als wij daarom vragen!”

“Steeds grotere rol weggelegd voor Elvis DAM”

In de toekomst ziet Mirjam een grotere rol weggelegd voor Elvis DAM: “Het is nu al heel belangrijk bij het versterken en herpositioneren van ons merk, omdat we onze aangepaste huisstijl makkelijk kunnen uitrollen en grip hebben op ons merk. Maar we denken aan een verdere uitbreiding. Momenteel ontwikkelen we allerlei salestools waarmee we op termijn een connectie willen leggen vanuit Elvis DAM. Daarnaast willen we de controle op het gebruik van content op een gegeven moment misschien verscherpen. Nu stimuleren we onze buitenlandse collega’s om zelf content in Elvis DAM te zetten, maar wellicht veranderen we dit in de toekomst. Graphit is flexibel genoeg om ons dit soort mogelijkheden te bieden. En samen met Graphit kunnen we deze processen – volledig afgestemd op onze organisatie – verder inrichten.”

Lees ook:

ALSO GET YOUR
BRAND IN SHAPE

Contact our Personal trainers for a free sparring session

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Mariette van het Kaar

+31 6 2111 09 69

Ronald Leusink

+31 6 46 81 48 64