Contentorganisatie en omnichannel publiceren, waar te beginnen?

Marketeers anno 2017 leven in een uitdagende tijd. Dankzij de groei van het aantal mediakanalen hebben marketeers oneindig veel mogelijkheden om hun doelgroepen te bereiken met doeltreffende on- en offlinecommunicatie.

Trends en big data

Trends als customer engagement, content marketing, experience marketing en individualized marketing zorgen ervoor dat de behoefte aan rijke content steeds groter wordt. De toepassing van deze trends in combinatie met de mogelijkheden van big data – zoals het koppelen van klantprofielen en transactiedata met relevante content – creëert een walhalla voor de marketeers van nu, aangezien zij daardoor volop de kans krijgen om hun doelgroepen te bereiken en deze aan zich te binden.

Kansen verzilveren

Om deze kansen te kunnen verzilveren is het essentieel dat marketeers op elk moment toegang hebben tot precies de juiste content om hun boodschap te communiceren, via welk kanaal dan ook. Door de snelle ontwikkelingen is er een explosief groeiend aanbod van digitale content zoals designs, beeld en video. De vraag is alleen, hoe zorgen marketeers ervoor dat zij daar 24/7 gemakkelijk bij kunnen?

DAM: toegang tot rijke content op elk moment

Het antwoord daarop is: gebruikmaken van een digital asset management platform, kortweg DAM. Zo’n platform is het fundament van omnichannel publiceren. DAM is een beeldbank waarin alle rijke content centraal wordt opgeslagen, en waarin marketeers razendsnel de juiste assets kunnen vinden voor communicatie via alle mediakanalen. Dit is mogelijk dankzij het zoeken en filteren op basis van metadata (informatie over de bestanden).

Zo ontstaan gestroomlijnde creatieve- en publicatieprocessen met de kortst mogelijke doorlooptijden. Iedereen die betrokken is bij deze processen – dtp-ers, fotografen, productmanagers, marketeers, sales, webdesigners, content managers – kan op die manier gebruik maken van de centraal opgeslagen assets in het DAM platform.

createpublish

Wij helpen bij het stroomlijnen van jouw processen

Met onze DAM en workflow tools helpen wij brands en uitgevers bij het stroomlijnen van hun creatieve en publicatieprocessen. Deze tools vormen het fundament voor omnichannel publiceren. Wij zetten onze software tools onder anderen in bij Bol.com, Eriks, ANWB, RTL, NCOI, G-Star, Bavaria, Yamaha Motor Europe, Reed Business, New Skool Media en Hearst.

Meer weten?

Graag maken we een afspraak om te klankborden over jouw uitdagingen op dit gebied en je te informeren over onze mogelijkheden.

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Content orchestration: wat is het en wat kun jij ermee?

Prachtige visuals de wereld in sturen? Stories on- en offline delen met je doelgroep? Als marketeer heb je vandaag de …

Lees meer

VPRO Gids kiest voor multichannelplatform: “Graphit werkt nauw met ons samen en durft eerlijk te zijn”

Recentelijk is de naam ‘Multimediale Uitgeverij VPRO Gids’ in het leven geroepen. Daaruit spreekt een ambitie: naast de papieren gids …

Lees meer

Optimale content creatie: doorbreek je silo’s!

Organisaties als brands en uitgevers willen inspirerende content creëren, voor alle media kanalen. Daarvoor moeten ze zich focussen op datgene waar het om gaat: het vertellen van goede verhalen – ondersteund door de beste visuals.

Lees meer

Afspraak maken