Audax blij met online publicatie platform: “ideaal onder de huidige omstandigheden”.

Samenwerking Audax en Graphit geïntensiveerd!

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing bij Graphit aan om hun gehele redactionele workflow in te richten. De behoeften was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken. Audax koos na diverse adviesgesprekken met Graphit voor het platform Enterpise Aurora, op basis van WoodWing. Deze nieuwe omgeving biedt inzicht en flexibiliteit over het hele proces. Met behulp van het web-based platform kunnen alle medewerkers vanaf kantoor, thuis of op locatie eenvoudig inloggen en gebruik kunnen maken van het platform.

Audax is voor de producent van alledaagse artikelen – van schoonmaakmiddelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument. Via verkooppunten, distributiepunten én media. Audax helpt fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen, met research, logistiek en distributie. En heeft ook een eigen mediaportfolio, zowel on- als offline, goed voor ruim 3 miljoen lezers in Nederland en België. De elf mediatitels, waaronder Vriendin, Weekend en CosmoGIRL!. Door deze sandwichformule brengt Audax – met zo’n 800 fte, werkzaam in de hele keten. Die nauw en flexibel moeten kunnen samen werken.

Medianeutrale contentcreatie

WoodWing Enterprise Aurora zorgt ervoor dat je met behulp van dossiers en een multichannel editor content medium neutraal kunt voorbereiden. Tekstschrijvers, fotografen, redacteuren en vormgevers werken samen aan het maken, redigeren en vormgeven van stories voor alle mediakanalen.

“Al onze redacteuren, vormgevers en vaste fotografen werken nu in het platform en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Rini Oerlemans, IT-manager bij Audax Publishing. “Dat is een enorme vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren liever in Word en PDF om vervolgens met knip-en-plakwerk artikelen in elkaar te zetten. Door de intensieve en betrokken samen werking met Graphit, zorgt dit nieuwe platform voor gestructureerde werkprocessen en een naadloze workflow waarin iedereen efficiënt met elkaar kan samenwerken”.

Samenwerking

De samenwerking met Graphit is niet nieuw. Audax Publishing werkt al jarenlang naar grote tevredenheid met Graphit samen. Rini: “Toen bij Audax Publishing de behoefte ontstond om locatie- en platformonafhankelijk te kunnen werken, was het fijn om dit project weer samen met Graphit te doen”. Tijdens de demo’s van de WoodWing software kwamen de voordelen al snel naar voren. En besloten we om met het contentcreatie platform van Graphit aan de slag te gaan. Graphit heeft ons uitstekend geholpen bij het inrichten van het hele proces waarbij hun specialisten steeds proactief met ons meedachten, zij kennen de uitgeefwereld en hun processen als geen ander. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld ook hoe we het gebruik van het platform in kunnen zetten voor onze retailformules”.

Het platform biedt nu een groot voordeel tijdens het thuiswerken

Een bijkomende wens van Audax was om deze oplossing niet meer op locatie te installeren, maar in de cloud. Het platform wordt door Graphit gehost en beheerd. Dit levert niet alleen voordelen in het beheer op, maar tijdens een verhuizing van de uitgeverij was het voor de redacties makkelijk omschakelen, omdat de processen benaderbaar bleven. “En wat te denken tijdens deze bijzondere tijden waarin we nu allemaal thuiswerken”, vertelt Rini. “Omdat we twee jaar geleden de start maakten om onze redacties op deze nieuwe manier online te laten werken, was het nu geen enkel probleem om vanuit huis onze titels te kunnen blijven maken. Iedereen kon van het ene op het andere moment vanuit huis door met het creëren en publiceren. In deze periode blijkt dat helemaal een groot voordeel van het platform dat Graphit ons biedt!”, aldus Rini.

 

Share:

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

C&F Report: “Co-creatie in reporting 2.0”

Als unieke nichespeler op het gebied van corporate reporting verzorgt C&F Report tal van jaarverslagen – van duurzaamheidsverslagen en financiële verslagen tot complete integrated reports.

Lees meer

PIM: de sleutel tot een betere customer experience

Wij zien steeds meer B2B en B2C retailers, e-tailers, fabrikanten, leveranciers en groothandels worstelen met de processen waarin zij hun productinformatie vormgeven.

Lees meer

New Skool Media: de waarde van je digitale assets

Rob Koghee is Managing Partner en mede-oprichter van uitgeverij New Skool Media. Hij kocht 19 titels van Sanoma en titels van Relx waaronder Elsevier.

Lees meer

Afspraak maken