nl en

DIGITAL ASSET MANAGEMENT

Door de razendsnelle opkomst van mobile, tablet en social media, naast web en print, is de behoefte bij uitgeverijen en brandowners aan rijke content en hergebruik hiervan explosief gegroeid. Graphit biedt digital asset management en workflow tools waarmee  content creatie processen verregaand worden geoptimaliseerd.

WE INNOVATE CREATIVE WORKFLOWS FOR BRANDS, PUBLISHERS AND STUDIOS

ONZE TOOLS

Digital Asset Management

EEN MUST VOOR IEDERE MARKETEER EN UITGEVER

De huidige digitale media bieden ongekende mogelijkheden voor marketeers en uitgevers om relevante digitale content 24/7 te delen met hun doelgroepen. Content zoals beelden, video's, infographics en designs wil je gebruiken op je website, in je e-commerce web-shop, in apps en natuurlijk ook in al je print publicaties. Voor de creatie van al deze rijke content werk je samen met een interne studio of met reclamebureau’s, designers, dtp studio’s,  fotografen, illustratoren, reclamebureau’s en drukkers. Door het ontbreken van een digital asset management oplossing gaat veel tijd gaat verloren met het zoeken naar de juiste bestanden en het delen hiervan via mail, ftp sites, we transfer. Hoe weet je zeker dat de juiste assets gebruikt worden in je publicaties?

Lees verder: Digital Asset Management met elvis DAM

Online Editing  Workflow

Het maken, het vertalen en het lokaliseren van marketingmateriaal, zoals brochures, en below the line artwork, kost veel tijd. Deze processen kunnen vaak sterk verbeterd en geoptimaliseerd worden door het inzetten van een brandportal met workflow voor online editing van deze marketing materialenZonder tussenkomst van vormgevers kunnen gebruikers zelf online Adobe InDesign documententen editeren, vertalen en lokaliseren

Meer over lokalisatie

Redactionele
workflow

Je wilt je lezers via de meest aangewezen mediakanalen bereiken. Dit vraagt om een pakkende content, krachtige beelden, goede teksten, mooie designs en dit voor web, mobile en print  Door het inzetten van de redactionele mulichannel publishing workflow software kunnen wij creatieve en redactionele processen nadrukkelijk optimaliseren. Redacteuren, eindredacteuren en vormgevers  werken binnen de workflow naadloos samen. 

Meer over redactionele workflow

Adobe InDesign Automation

Marketing uitingen zoals catalogi en productsheets lenen zich in veel gevallen uitstekend voor automatische opmaak. Op basis van Adobe InDesign automation zijn wij in staat doorlooptijden van dit soort producties enorm te versnellen.  Workflow Automation Tools helpen bij het automatiseren van repeterende processen zoals beeldnomalisatie en het maken van gecertificeerde pdf bestanden.

Meer over InDesign automation

 Waar wij voor staan

Om doeltreffend te communiceren wil je als marketeer mooie designs, krachtige beelden en pakkende teksten gebruiken.
Door het inzetten van onze  Marcom brand Tools
, Editorial workflow Tools en Studio automation Tools kunnen wij creatieve processen nadrukkelijk optimaliseren.  Hierdoor kun je  kosten besparen,  de time to market versnellen alsmede een betere consistentie garanderen in al je communicatie-uitingen.Get a grip on your digital assets and workflows

Services

Consultancy

Onze consultants geven gerichte adviezen op het gebied van workflow-optimalisatie, workflow-automatisering, cross media publishing, digital asset management en content management.
Ons doel is het bereiken van een verhoogde efficiency in creatieve-, publicatie- of marketing executie processen.


implementatie

Nadat de gewenste werkwijze en de tooling bepaald is, kan de software vanuit de cloud of op de eigen infrastructuur worden geïmplementeerd. Projectmatig wordt de software ingericht en worden de gebruikers getraind en begeleid zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de software.Beheer

In de Service Level Agreement worden de werkafspraken en verantwoordelijkheden beschreven ten aanzien van het onderhoud en support op de omgeving. Desgewenst kan Graphit beheertaken uitvoeren zoals installatie van updates en upgrades en het verzorgen van backup.


Production Support

Ook bieden we operationele ondersteuning bij het vervaardigen en beheren van content. Onze mensen kunnen InDesign templates maken, webinterfaces bouwen, XML conversies doen en helpen met het metadateren van bestanden.

The Graphit Story

Wij geloven in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden, van ons team en van onze klanten. Wij combineren expertise van grafische vormgeving met kennis van automatisering. Door het inzetten van de door ons geselecteerde “best of breed” software tools, dragen wij bij aan een sterk verbeterde performance van marketingafdelingen, dtp-studio’s en redacties. Inmiddels hebben we ruim 30 jaar ervaring met het automatiseren van deze processen bij onze klanten.

 • 1983-2000

  The early years

  Graphit BV is opgericht in 1983. Wij hebben onze wortels in de automatisering van dtp opmaak processen Wij zijn gestart als een van de eerste system integrators van Apple en Adobe en waren betrokken bij de eerste dtp implementaties bij vormgevers, drukkers en prepress bedrijven. In de jaren 90 zijn wij de eerste beeldbank implementaties bij klanten gaan doen.

 • 2000 - heden

  Proces- en workflow automatisering

  In de jaren negentig van de vorige eeuw zagen we een verschuiving van werkplekautomatisering naar proces- en workflowautomatisering. Vanaf 2000 zijn we ons steeds meer gaan richten op optimalisatie van publicatie- en communicatieprocessen bij uitgeverijen en brandowners. Vanaf die tijd zijn wij een nauwe samenwerking met WoodWing software aangegaan. WoodWing is een Nederlands softwarebedrijf dat met Enterprise en elvis DAM wereldwijd marktleider is op het gebied van multichannel publicatie workflow. De software van WoodWing sluit naadloos aan bij de creatieve software van Adobe. Bij brandowners zetten we naast elvis DAM, software van 2imagine in die het mogelijk maakt wysiwyg,  online Adobe InDesign documenten te bewerken of te lokaliseren.

 • Partners

  Best of Breed

  Naast elvis DAM, WoodWing en Adobe werkt Graphit samen met best of breed software partners zoals Enfocus, Claro, 65bit (EasyCatalog)  en 2imagine. De software van onze partners wordt wereldwijd ingezet bij toonaangevende uitgevers, brandowners en studio's. Door de omvang van deze partners en hun grote internationale gebruikersgroep is de continuïteit en de doorontwikkeling van de software gewaarborgd.


 • Cloud

  digital asset management- en workflow- applicaties vanuit de cloud

  Door de razendsnelle opkomst van internet, mobile, tablet en social media is de behoefte bij uitgeverijen en brandowners aan contentorganisatie en het optimaliseren van multichannel publicatieprocessen explosief gegroeid. Gedurende de laatste jaren zijn wij meer en meer workflow- en beeldbankapplicaties vanuit de cloud, inclusief alle services, gaan aanbieden. Graphit maakt gebruik van rackspace in het zeer innovatieve datacentrum van Infostrada dat aangesloten is op de glasvezelring in Hilversum.

 • Ons team

  We take care of your digital assets and workflow

  Ons team bestaat uit 15 medewerkers; digital asset management- en worflow applicatie consultants, projectleiders, ict-ers, een zeer deskundige helpdesk, sales en een compacte back-office. Wij gaan graag het gesprek aan om te onderzoeken in hoeverre wij kunnen helpen met het optimaliseren van contentcreatie- en publicatievraagstukken.

 • Be Part
  Of Our
  Story!

CASES

Lees in onderstaande casebeschrijvingen hoe wij onze software tools bij onze klanten inzetten voor het optimaliseren van hun contentcreatie- en publicatieprocessen.

Meer cases: marcom brand tools, editorial workflow tools en studio automation tools 


reed elsvier

bavaria

vereniging eigen huis

yamaha

software tools

Digital Asset Management met elvis DAM

Online Editing met 2Imagine

Redactionele Workflow met WoodWing

Adobe Creative Cloud

Automatische Opmaak met EasyCatalog

Workflow Automation met Enfocus

Color Management Elpical Claro

Digitale Plank met Dataplan

Applicatie Hosting NEP

Spylab

Inriver

Ons sales team 

Bel voor een afspraak of meer informatie 075-6286006 of mail naar verkoop@graphit.nl

Evert Couwenhoven

+31 6 10 94 13 38

Sales

Frank
Scholts

+31 6 22 39 89 57

Sales

Ronald
Leusink

+31 6 46 81 48 64

Sales (partner)